Кролівництво належить до скоростиглих і вигідних галузей тваринництва. У зв’язку з великим дефіцитом тваринного білка в раціоні людей, ФАО прогнозує, що у найближчі роки м’ясо кролів займатиме значне місце у харчуванні людей.
На протязі останніх 7-8 років у виробничу практику впроваджується інтенсивний метод виробництва кролятини, який передбачає синхронізацію охоти кролематок гонадотропними препаратами та штучне осіменіння кролематок, отримання 6,5 – 7,0 окролів за рік, та витрату 3,9 – 4,3 кормових одиниць на 1 кг приросту живої маси, при середньодобових приростах живої маси кроленят 30 – 35 г. Ця технологія передбачає отримання кролів забійних кондицій (2,7 – 3,0 кг) у 2,5 – 3,0 місячному віці [1].
A nyúltenyésztés az állattenyésztés gyorsan fejlődő és jövedelmező ágai közé tartozik. Az emberi étrendben az állati fehérje hiánya miatt a FAO előrejelzése szerint az elkövetkező években a nyúlhúsnak jelentős szerepe lesz az emberi táplálkozásban.
Az elmúlt 7-8 évben a nyúltenyésztés intenzív módszerét vezették be a termelési gyakorlatba, amely a nyulak mesterséges megtermékenyítését írja elő, évente 6,5-7,0 alom felnevelését egy év alatt, valamint 1 kg élősúly-növekedés esetén 3,9-4,3 takarmányegység fogyasztását, ami átlagosan napi 30-35 g súlygyarapodást jelent. Ez a technológia lehetővé teszi, a nyulak vágóhidak által előírt (2,7-3,0 kg) súly elérését 2,5-3,0 hónapos korban.