Вивчали пріоритетні корми, які забезпечують ефективне використання земельних ресурсів і зростання продуктивності овець та якості продукції в гірській зоні Карпат, і визначили, що ними є сіяні бобові і злакові трави (зелена маса – випас), а також заготовлене сіно.
Встановлено, що випасання вівцематок та молодняку на вище згаданій зеленій масі дозволяє одержувати середньодобовий надій молока від однієї вівцематки на 9 -11%, середньодобові прирости молодняку до 6 місяців на 11 – 17% більше в порівнянні до вівцематок та молодняку, які випасалися на природних гірських пасовищах.
Kiemelt takarmányokat tanulmányoztunk, amelyek biztosítják a mezőgazdasági erőforrások hatékony felhasználását, növelik a juhok termelékenységét és termékminőségét a Kárpátaljai hegyvidéki övezetben, és megállapítottuk, hogy legoptimálisabb hüvelyeseket és gabónafüvet vetni (legelőn), valamint a szálastakarmányok készletezése.
Megállapítást nyert, hogy az anyajuhok és fiatal állomány (toklyó) legeltetése a fent említett legelőn lehetővé teszi, hogy egy anyajuh átlagos napi tejhozama 9-11% -kal, a fiatal állomány (toklyó) átlagos napi növekedése 6 hónapig 11-17% -kal nagyobb az azonos juhokhoz képes, mint amelyeket a természetes hegyvidéki legelőkön legeltették.