інститут аграрних ресурсів та регіонального розвитку

Національна академія аграрних наук

Рослини сорту Корал (А. с. № 150942, 2015 р.)  обернено трапецієвидні, характеризуються скоростиглістю – тривалість вегетаційного періоду становить 116 діб, до збору пряної сировини  27 діб. Висота рослин у фазі масового кущіння  72,0 см і квітконоса досягає 180 см. Сировиною для харчової та фармацевтичної галузі служать листки (розеткові – 25 шт., довжиною  12, 3 см, шириною – 7,5 см), корені (мають пряний гіркуватий присмак і розріз кореня жовтуватий) та насіння. Листки використовують як у сухому вигляді, так і у свіжому. Урожайність зеленої маси становить 28,0 т/га, коренів – 6,2 т/га, насіння – 574 кг/га. Маса 1000 насінин – 2,62 г. Вихід сухої сировини становить 48–52%. Вміст сухої речовини становить 20,4%, вітаміну С – 32,5 мг/100 г, а масова частка ефірної олії – 0,28 % на сиру масу.

Залишити відповідь