Столовий сорт – Аркадія

Сорт дуже раннього строку достигання, виведений в ННЦ ІВіВ ім. В.Є. Таїрова. Сила росту однорічних пагонів середня. Зимостійкість сорту – середня. Морозостійкість – 22оС. Урожайність 90-100 ц/га.

Грона циліндрично – конічної форми із двома лопатями, середньої щільності. Маса грона становить 380-420 г.

Ягода велика і дуже велика (середня маса 5,8 г), яйцеподібна, біла.

М’якоть хрустка, м’ясисто-соковита. Смак дуже приємний, з легким мускатним ароматом.

Цукристість соку ягід 14-15 г/100 см3. Кислотність 5,2-6,4 г/дм3. Дегустаційна оцінка 8,4 бала.

Товарність 80 %. Транспортабельність добра.

Сорт відносно стійкий проти мільдю і гнилі ягід, частково пошкоджується оїдіумом і чорною плямистістю.