інститут аграрних ресурсів та регіонального розвитку

Національна академія аграрних наук

Сорт Бактянець (А. с. 07268, 2007 р.) використовується як приправа. Середньопізній, вегетаційний період до фізіологічної стиглості триває 130 діб, плоди видовжені – 8–18 см, товщина стінки  до 2,3 мм, маса плоду – 18,0–24,0 г. За фізіологічної стиглості має червоне забарвлення плодів. Вихід сухого порошку знаходиться на рівні 14 %.

Вміст сухої речовини становить 13–19 %, цукрів – 2,6–2,9 %, вітаміну С – 150–200 мг/100 г. Урожайність плодів знаходиться у межах від 6,3 т/га до 8,3 т/га. Має високі дієтичні та смакові властивості.

Залишити відповідь