інститут аграрних ресурсів та регіонального розвитку

Національна академія аграрних наук

Новий сорт Берегівський (2017 р.)  середньостиглий, вегетаційний період до технічної стиглості триває 130 діб. Плоди видовжені – 19,0 см, товщина стінки становить до 2,7 мм, маса плоду – 20,3–31,3 г. При досягненні фізіологічної стиглості має темно-червоне забарвлення плодів. Вихід сухого меленого порошку коливається у межах 17,6‒19,4 %.

Вміст сухої речовини становить 15,4 %, цукрів – 4,9 %, вітаміну С – 220,0–293,9 мг/100 г. Урожайність плодів досягнула рівня 12,3–14,5 т/га. Сорт має високі дієтичні та смакові властивості.

Залишити відповідь